Blogg

Furulidens dagverksamhet har startat jaktlaget Blixten

Idag 2 juli 2013 bildar Freddy Byhlin jaktlaget Blixten tillsammans med sina kollegor på dagverksamheten på Furuliden.

Under 1970 talet ägde Freddy själv 2 drevrar som han hade i jakt och nu tyckte han att det var på tiden att hans kamrater också fick lära sig lite mer om hans stora intresse i skogen.

Sagt och gjort han bjöd in Anette Larsson Fredriksson med drevertiken Städjans C Mimmi för att ge sina kamrater lite mer introduktion om jakt.

Själv hade Freddy tillsammans med Marie-Anne Lundin dagen innan gått in på Sörmlands Dreverklubbs hemsida för att uppdatera sig lite om vad som har hänt den senaste tiden och samtidigt tittat på lite bilder som finns på hemsidan.

 

Drevern Mimmi och hennes matte Anette är punktliga och kommer på utsatt tid klockan 10.00. Alla tar på sig kepsar med signalband och fika packandes med sen bar det iväg till skogs.

Mimmi hade på sig GPS så alla kunde se var hon var, det kunde man se på kartan.

Freddy berättade att när han jagade så fanns inte så fina grejer utan då kunde hundarna vara borta i flera dagar och husse var orolig ända tills hunden hittades.

 

Freddy kontrollerade att knivarna var ordentligt vässade och berättade vad de skulle användas till. Han kontrollerade även att hornet fanns med så vi kan blåsa in Mimmi när det behövs, en test utfördes och det fungerade mycket bra.

 

Alla började bli kaffesugna så det blev kaffe och jaktmacka i skogen, även Mimmi fick jaktmacka och Freddy gav henne lite extra godis. Vi tittade på lite kort och läste lite i Dreverboken sen blev det dags för det obligatorisk korttagningen på det nya jaktlaget.

 

Sen var det dags att dra sig tillbaks till jaktkojan på Furuliden för att inta en god jaktlunch som bestod av sill och potatis. Men snaps till sillen går inte an när man jagar.

En av jakdeltagarna var kock så han gav oss tips på hur man kan tillaga vilt.

 

Jaktlaget Blixten vill tacka personalen på Furulidens dagverksamhet, Marie-Ann Lundin och Inger Eriksson för en väl genomförd jaktdag.

 

Anette Larsson Fredriksson och Städjans C Mimmi

 

 

 Jaktlaget Blixten

Sittande längst fram från vänster Maire Salmijärvi, Jaktledare Freddy Byhlin med Drevern Mimmi, Barbro Lindén

Stående längst bak från vänster Inga Larsson, Claes Andersson, Gunvor Landerholm

 

 

 

Bra kompisar är Mimmi och Jaktledaren Freddy Byhlin

 

 

 

 

Jaktfika i skogen är inte dumt, det smakar bra med kaffe i skogen.

 

Dagen avslutades med jaktlunch som bestod av sill och potatis.